ELEKTRONISCH PATIËNTENDOSSIER
In lijn met de kwaliteitswet voor gezondheidszorgberoepen en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG; ook wel GDPR genoemd), werken we bij Cerebloom met een elektronisch patiëntendossier ('EPD').
Het EPD is een belangrijk werkinstrument dat helemaal aansluit bij onze visie op
mensgerichte zorg-op-maat. Als patiënt krijg jij tevens toegang tot het
digitaal cliëntenplatform. Dat brengt heel wat
voordelen met zich mee:
Veilig
Het EPD voldoet aan de vereisten van de kwaliteitswet én GDPR. Jij hebt toegang tot het platform via een persoonlijke, beveiligde account.
OVERZICHT
Via het platform krijg je duidelijk overzicht op jouw traject. Zo kan je onder meer zien wanneer je
afspraken gepland staan, naar je geplande
online sessie gaan,
oefeningen bekijken, en zo veel meer.
ACTIEF BETROKKEN
Je kan actief meewerken aan jouw dossier. Zo neem je zelf de regie van je proces mee in handen. Je kan eenvoudig je gegevens (bv. adres) en die van je omkadering (bv. je huisarts) toevoegen of aanpassen, maar ook vragenlijsten vervolledigen. Zo is iedereen steeds up-to-date.
INZICHT
Het EPD geeft niet enkel een duidelijk overzicht, maar kan ook inzicht geven. Wanneer je doorheen je traject vragenlijsten invult over je functioneren of de therapie, houden we de vinger aan de pols over
jouw proces en evolutie. Zo weten we of we nog steeds op de 'juiste' weg zijn of dat we moeten bijsturen.
EENVOUDIG COMMUNICEREN
Via het EPD kan je makkelijk contact opnemen met je therapeut. Er is de mogelijkheid om documenten (bv. verslaggeving) te downloaden en uploaden alsook de mogelijkheid om berichten te sturen (bv. om 'snel' een vraag te stellen). Ook je online sessies zijn toegankelijk via het platform. Uiteraard vindt dit alles steeds in de beveiligde omgeving van het platform.
Het EPD maakt tevens samenwerking tussen verschillende hulpverleners eenvoudiger, omdat het het delen van dossiers mogelijk maakt (via de vergrendelde omgeving van het EPD of volgens de geijkte externe procedures (bv. eHealthBox)). Uiteraard vragen we je eerst om je toestemming (zgn. 'informed consent') om te communiceren met andere hulpverleners.
Tijdens het intakegesprek/kennismaking krijg je meer informatie over de werking van het EPD en het cliëntenplatform.