In therapie?

Ik ben toch niet gek!

Het is een veelvoorkomend misverstand dat je 'gek' bent of er iets 'fout' moet zijn om in therapie te gaan. Sterker nog: wanneer alles 'goed' loopt, kan therapie voorkomen dat je - wanneer je met moeilijkheden geconfronteerd wordt - het niet meer aan kan of zelfs ziek wordt. Het is ook een uitstekende manier om in jezelf te investeren en jezelf verder te ontplooien.



Begeleiding kan aldus inzetten op verschillende aspecten, afhankelijk van jouw wensen en noden:

zorg

Klachten en problemen (actief) aanpakken wanneer ze aanwezig zijn

preventie

voorkomen van (gezondheids-)

problemen door inzicht te verwerven in je functioneren en om te gaan met moeilijke situaties

promotie

(Verder) inzetten op vaardigheden en tools die je helpen om je mentale gezondheid te bevorderen

Doorgaans komen al deze aspecten aan bod in begeleiding.


Therapie is een uniek en boeiend proces van (h)erkennen en helen. Van zorgen én zorgen. Soms confronterend, vaak bevrijdend. Soms serieus, soms grappig, maar altijd respectvol en met (com)passie.


Eerstelijnspsychologische zorg


Binnen Cerebloom zetten we voornamelijk in op eerstelijnspsychologische zorg. Dat wil zeggen dat we samen bekijken wat jouw hulpvraag is en samen bekijken welke mogelijkheden er zijn om met je hulpvraag aan de slag te gaan. Samen kijken we wat voor jouw situatie het best past. In een eerstelijnspsychologisch traject zetten we in op je zo kort als mogelijk, zo lang als nodig te begeleiden. 


Als persoon kan je bij Cerebloom terecht voor:

Individuele begeleiding en therapie

In een individueel begeleidingstraject sta jij als persoon centraal. We focussen op de thema's die jij wilt bespreken en aanpakken: of dat nu gaat over psychosociale klachten zoals depressie of je eigen kwaliteiten/talenten ontplooien.


Belangrijke anderen (bv. je partner) kunnen - als jij dat wenst - uitgenodigd worden doorheen het traject om jou bij te staan.


Relatie- of gezinstherapie & bemiddeling

In elke relatie zit er wel eens storing op de lijn. Dat is normaal. Wanneer je elkaar echter niet meer begrijpt of de relatie onder druk staat, kan therapie je helpen alvast weer dezelfde taal te spreken.

In een gezins-/koppel/bemiddelingstraject ligt de focus op het herstellen en/of verbeteren van de verbinding tussen respectievelijk partners, gezinsleden en leden van het systeem (bv. een team).


Perinatale counseling

Van kinderwens tot zwangerschap tot het opvoeden van kinderen. De periode rond en tijdens de geboorte kan heel intens zijn.  (Toekomstige/Wens)ouders krijgen in die periode te maken met een heleboel veranderingen en uitdagingen op psychologisch, emotioneel, fysiek en relationeel vlak. Ook roze wolken kennen soms regen.


Met zachte hand begeleiden we (toekomstige/wens)ouders en hun gezin doorheen deze periode.

Groepstraining

Men zegt wel eens: "we zitten allemaal in het zelfde schuitje". Ook wanneer het gaat over psychosociale moeilijkheden zijn er vaak ook anderen die iets gelijkaardig doormaken of in willen zetten op dezelfde vaardigheden.


In groep werken we samen rond een bepaald thema waar we allemaal op een of andere manier mee bezig zijn.


Er start een groep omtrent veerkrachtig ouderschap. Meer info hier.



Hou onze website in de gaten voor toekomstige  groepstrainingen.


Let's g(r)o(w) together!

Wil jij ook inzetten op je persoonlijke groei en samen er helemaal voor gaan? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Ik wil ervoor gaan
Share by: